Vinteraktiviteter er bare det bedste man kan give sig til

De hyggelige grillaftener og turer til stranden er forbi, men det betyder ikke, at der ikke er masser af ting, som du kan foretage dig både indendørs og udendørs. Skal du ud på skøjter eller kælk, så sørg for at du har det nødvendige vinter-outfit. Vælg en af sæsonens lækre vinterjakker, huer og handsker, så du er klar til at komme udenfor – samtidig med at du hverken fryser krop, hoved eller hænder. Alternativt så tag en lun strik på og nyd vinteren i stuen i godt selskab med andre. Læs med her og få et par bud på, hvordan du kan bruge fritid med venner og familie.

Vinterhygge med venner og gode naboer

Er det en ekstra kold dag, som du helst vil bruge inde, så inviter venner eller naboer i biografen hjemmefra. Find popkorn frem og lav dem et twist. Du kan forsøge dig med chilipulver eller paprika. Er du mere til det søde så prøv chokolade-popkorn. Alt du skal bruge er chokolade, smør, majsolie, u-poppet korn og salt. Alternativt til din egen hjemme-biograf, kan du finde alle de sjove og gamle brætspil frem. Lav en hyggelig eftermiddag eller aften – alt imens du kan nyde varmen og høre vinterblæsten udenfor.

Vil du gerne lidt ud, kan du med fordel søge lidt rundt i landet efter attraktive steder. For langt de fleste museer, markeder og zoologiske haver holder nemlig åbent hele året rundt. Mange sommerhuse er desuden rigtig hyggelige og komfortable at besøge om vinteren. Her holder de lokale butikker og kroer åbent og lokker ofte med gode tilbud, vinterfriske ture ved Vesterhavet og sjove udendørs aktiviteter.

Vinterlege for hele familien

Pebernødder, sne og røde kinder! Hiv en dag ud af kalender og klæd jer godt på og lad en skæg dag for både børn og voksne begynde. Er der sne, kommer der her et par ideer til, hvad I sammen kan foretage jer.

Kan du og dine børn godt lide at være aktive, så er en klassisk sneboldkamp måske lige noget for jer. I kan også bruge sneboldene på anden vis. Stil et par spande op og se, hvem der rammer flest eller lav en lille konkurrence og se, hvem der kan stable det højeste tårn af snebolde. Byg en anderledes snemand – en som står på hovedet eller byg sjove snedyr. Gå en tur i skoven og saml ting, som kan bruges til at udsmykke de sjove snefigurer og mennesker med fx sten, blade eller pinde.

Er der ingen sne, så fortvivl ikke – alle de spændende ting, som I finder i skoven som for eksempel blade kan presses, males og bruges til ophæng, bordkort eller postkort. Når legene udendørs er ved at være ved ende, kan I nyde synet af jeres sneprojekter indefra med en kop varm kakao og boller. Vil I fortsætte vinterhyggen udendørs så lav et bål og grill skumfiduser og pølser.

Vinterjakker og lun påklædning

Hvis I ikke skal blive kolde og gennemblødte, er det naturligvis helt essentielt, at I er rigtig påklædt. Tænk lag-på-lag! Det inderste lag skal være et lag, som kan holde jer tørt. Brug et mellemlag som kan holde jer varme og så til sidst et yder lag, som er vind- og vandtæt, så I sikre jer at de andre lag ikke bliver våde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *