Spil i undervisningen

Jeg har altid været tilhænger af, at indlæringen sker som i den gode, gamle gymnastikefterskole, hvor læreren står ved tavlen og skriver og forklarer, mens eleverne nøje tager noter – det må naturligvis gerne ske på pc’ere og lignende skole IT. Men alt det her gruppearbejde, lommeregnere og computerprogrammer, der skal gøre alt skolearbejdet nemmere, er jeg stor modstander af. Vi andre terpede tabeller og hovedregning, så det baskede, men i dag taster ungerne bare tallene ind på lommeregneren og vupti så er der resultat. Der er stavekontrol på computeren, så man behøver nu heller ikke længere selv at rette sine stile, for den klar pc’en naturligvis (!) også.

Spillet i dansk undervisningen

Når nu alt min modstand er sagt, så vil jo dog indrømme, at jeg her den anden dag lærte noget helt nyt om brugen af it. Min søn, der går i 6. klasse kom hjem med sin bærbare her den anden dag og pga. et eller andet smart  Skole It system, som gør, at programmerne i skolen også er tilgængelige på hans pc, når han er hjemme, kunne Poul (min mand) og jeg følge med i et spil, de netop havde lært at spille i dagens dansktime. Det var utrolig lærerigt og min søn nød virkelig at spille det. Han virkede ikke til at opdage de mange ”skjulte” danskopgaver, som spillet løbende bød på. Han var mere optaget af de sjove figurer og vinde, selvom dette betød utrolig mange retstavningsøvelser. Der må jeg overgive mig til teknologien og den mere moderne skole, for hold nu op hvor er det genialt! Så kan børnene lege og lære samtidig, og med det smarte system kan vi forældre også følge lidt med i, hvad der sker.

Konsulenterne bagved

Der er flere udviklere som har set en forretning i at målrette it systemer til skolerne. En af dem er EasyIqCloud som driftes af Systemtech.dk. Det må ikke forveksles med traditionelle it konsulenter – derimod skal disse formå at imødekomme de unikke krav elever, lærer og kommune har!

Det næste bliver vel at skolerne skal til at trække valide datarapporter fra disse forholdsvis store datastrømme. Det kunne være fedt at se fremtiden skole gøre bruge af moderne Business intelligence programmer som f.eks. QlikView eller clickView som jeg plejer at stave det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *