Spar på energien og skab overskud på bundlinjen

Du har sikkert set det før. Energimærket, udformet som et hus og med et bogstav og en farve, der vidner om energiforbruget. Det bliver oftest brugt i salgsopstillinger, men i en tid, hvor priserne på energi er strøget i vejret, kan det være økonomisk fordelagtigt at få sin ejendom energimærket. Ved at få vurderet din ejendoms energimæssige tilstand, kan du finde ud af, hvordan du kan forbedre energiklassen og derved spare penge.

Selvom du ikke er ved at sælge din bolig, kan det være en god idé at finde ud af, hvilket energimærke, din bolig er. Her er en oversigt over, hvad en energimærkerapport indeholder, og hvad du skal være opmærksom på for at skabe overskud.

Varmeforbrug

Når du får udarbejdet en energimærkerapport vil den inkludere varmeforbruget på ejendommen. Denne post varierer alt efter, hvilken opvarmningsform, der bliver benyttet og hvor mange mennesker, der er en del af husstanden. Ved at se på varmeforbruget kan du få en indikation på, om det kan betale sig at skifte til en alternativ varmekilde så som fjernvarme, naturgas eller pillefyr.

Besparelsesforslag

Når din ejendom bliver kigget igennem, vil der blive kigget på, hvilke steder, der kan foretages forbedringer. Der bliver dog også kigget på rentabiliteten af udførslen. Det vil sige, at den årlige besparelse som du vil opnå, vil blive sat op imod den udgift, der er forbundet med forbedringen. Udgiften skal selvfølgelig betale sig selv tilbage over en overskuelig fremtid, da der heller ikke er nogen grund til at lave forbedringer, hvis udbyttet har minimal økonomisk effekt.

Energimærke:

Den samlede vurdering af boligens energiforbrug giver et energimærke. Dette energimærke rangeres fra A til G, hvor A er den bedste rangering og G den værste. Hvis du står og skal til at investere i en ejendom, er det en god idé at se på, hvor meget energi den bruger. Udover at kigge på energirapporten, vil du højst sandsynligt også kunne få udskrift af varmeregnskabet, der kan give en indikation på, hvor meget du ca. Kommer til at bruge. Husk at tage højde for antallet af personer, der kommer til at bo i boligen, da det formentligt vil øge forbruget.

En besparelse på din boligs energikonto kan give et overskud til din egen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *