Skift dit grafikkort

Grafikkortet er et printkort (printkort), der har tre hovedkomponenter. Disse komponenter er videohukommelse, video BIOS og grafikbehandlingsenhed.

Grafikkortet skal skiftes, hvis det giver en dårlig ydelse, eller hvis du vil have flere hastighedsindstillinger til computerspil. I det første tilfælde skal du kontrollere, at det er årsagen til den dårlige ydeevne og ikke computeren. For at gøre dette skal du bruge en scanningsdisk eller defragmenteringsindstillinger og se efter dårlige sektorer på harddisken. Du kan også prøve at bruge andre måder at sætte farten op på din computer. Hvis de ikke virker, kan man konkludere, at den nedsatte ydelse skyldes grafikkortets manglende funktion. Når det er blevet konstateret at grafikkortet er ansvarlig for den lave hastighed, er det blevet tid til at opgradere det. Brug lidt tid på at finde et grafikkort der passer til dig, og se om der er nogle gode tilbud på Cyber Monday eller når det bliver Black friday i DK.

Her følger nogle tips du skal have med dig når du skal investere i et nyt grafikkort.

Nogle videokort er integreret i bundkortet, og nogle er eksternt forbundet til computeren. Ældre versioner af bundkort brugte en PCI (Peripheral Computer Interconnect) slot for at tilslutte videokortet. Nyere versioner af computere bruger den accelererede grafikport (AGP). Den nyeste version af computere bruger PCIexpress, som har en hastighed på to gange af AGP-slots.

Opgaven med at opgradere grafikkortet på din stationære computer indebærer at finde ud af typen af ​​slot i computerens bundkort. Hvis dit computersystem er relativt gammelt, så er det sandsynligt, at det har en PCI slot. I det tilfælde skal du også opgradere relateret hardware i dit computersystem. Det skyldes, at grafikkort der er til rådighed i dag kun er kompatibelt med PCIexpress. Derudover giver de også højhastigheds udgange.

Den strømforsyning, der kræves til et grafikkort, bør også overvejes, før du køber et. Computerens strømforsyning eller watt skal kontrolleres. Strømforsyningen varierer fra 350-500W. Også den tilgængelige computer RAM skal tages i betragtning. Minimum RAM på 512 MB er påkrævet. Når alle disse trin er færdige, kan du købe et nyt grafikkort. Sørg for, at du sammenligner alle de tilgængelige muligheder på markedet, og vælg så den der bedst passer til dine behov.

For at fjerne det gamle grafikkort skal du følge nedenstående trin:

Hvis du allerede har et grafikkort, skal du starte med at afinstallere  driverne for det. Download driverne til den nye, som du har købt og gem dem på dit computersystem.

Fjern overclocking, sædvanligvis indstillet til at øge computerens ydeevne ved at øge clockfrekvensen. Indstil computersystemet til dets originale specifikationer og sluk det.

Fjern alle stik der er tilsluttet computeren. Åbn kabinettet og find dit PCIexpress-stik. PCIexpress-sporet har en låseklips, som bruges til at montere kortet. Fjern det gamle kort og monter det nye.

Når du har sat det ordentligt fast, kan du tilslutte og tænde din computer igen.

Start din computer og installer de drivere, der blev downloadet tidligere. Når der er gjort, kan du gå i gang med at spille.

Grafikkortet bruges grundlæggende til at sikre ydeevne, bruge en digital skærm og understøtte to eller flere skærme samtidig når du skal spille spil eller arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *