Sjove aktiviteter i efteråret

Efteråret er mere end blæsende og regnfulde dage, det kan også være smukt og farverigt. Efteråret er en oplagt årstid at tage ungerne med udenfor og lave nogle sjove aktiviteter. Vi har derfor samlet lidt inspiration til, hvilke aktiviteter I kan lave sammen. De fleste af aktiviteterne kræver begrænset forberedelse, men kan garantere jer nogle sjove timer. 

  1. Flyv med drage

Efteråret er forbundet med blæsende vejr. Det kan derfor være oplagt at bygge eller købe en drage. Der findes mange guides og videoer til, hvordan I kan bygge jeres egen drage. Er du derimod ikke den store dragebygger, kan du købe en drage. Uanset, så har du garanteret dig og børnene nogle sjove timer – børn elsker nemlig drageflyvning.

Cirkus

 

Børnene får mulighed for at slippe deres kreativitet løs. Det er både sjovt og spændende for børnene – at de må lave deres helt egen forestilling. Børnene kan f.eks. lave et cirkusnummer, hvor de skal svinge med en hulahopring – på forskellige måder. Børnene kan også lave et cirkusnummer, hvor de skal gå på line. I kan lægge en snor på græsset, som børnene skal balancere hen over. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan finde på.

Tampen brænder

Legen går ud på, at man skal gemme en ting i haven. Det kan være et stykke legetøj, træpind, bold, som de andre børn skal finde. En af børnene skal altså vælger et sted i haven, hvor de vil gemme tingen. De andre må ikke se, hvor tingen bliver gemt, fordi de skal nemlig finde tingen. Man kan hjælpe finderne på vej ved at sige ”varmere”, når finderne nærmere sig, og ”koldere”, når de går væk fra tingen.

Dåsekast

Stil tomme dåser ovenpå hinanden, som de former en pyramide. Det kan også være en enkelt række med tomme dåser eller plastikflasker. Legen går ud på, at man skal kaste en bold efter dåserne. Det handler om at vælte alle dåserne – på færrest kast.   

Den blinde mand

Det er en enkelt leg, hvor man udvælger et barn, som skal være blindt. Man giver barnet et tørklæde omkring øjnene, så han/hun ikke kan se. De andre børn danner en rundkreds omkring den blinde ved at tage hinanden i hænderne. Derefter skal den blinde mand udpege én af børnene, som står i rundkredsen. Den blinde mand skal mærke på den udvalgtes ansigt og tøj. Han/hun skal forsøge at gætte, hvem det er. Gætter den blinde mand rigtigt, bytter de plads. 

En tur ud til skov og vand

Det er altid skønt at tage en tur i skoven eller på standen – uanset om det regner, blæser eller solen skinner. I skoven er der mulighed for at samle flotte kastanjer, kogler og blade. Mens man kan samle smukke skaller og sten på stranden. Det kan godt være fugtigt ved stranden og i skoven. Det kan derfor være praktisk at have en regnjakke på. En Rains regnjakke som både er vandtæt og åndbar – jakken kan holde fugt, regn og sne ude, så du ikke bliver våd og klam i løbet af jeres stand- eller skovtur. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *