Sådan serverer du bedst champagne

Mange mener at champagne er det bedste, man kan drikke, og at det må være noget, guderne har skabt. Champagne passer til enhver fest eller begivenhed, om det så er et jubilæum, bryllup, eller for at fejre et nyt liv. Nogle unge vil endda mene, at det kan bruges til en forfest for at komme nemt fra start. I alle tilfælde er de fleste enige om, at champagne er en god begyndelse. For at sikre en god begyndelse er det dog vigtigt at vælge en god champagne, og de kan altid findes til en god pris hos Vinbutler.dk.

Den første ting du skal være opmærksom på før du åbner en flaske champagne er, at den er blevet kølet ordentlig ned. Champagne smager bedst, når den serveres ved 7°C, altså lidt varmere end i et typisk køleskab. Hvis champagnen bliver varm, risikerer man, at der kommer for meget skum, og hvis den er for kold, mister den sin smag.

Den bedste måde at køle en champagne-flaske er ved at bruge en isspand. Ved at bruge en isspand, sikrer du at din champagne er perfekt kølet. Det er desuden ekstra elegant, uanset om det er den billigste vin fra Føtex eller en flaske dom perignon. Fyld spanden med is og sæt flasken på skrå. Du kan tilføje en smule salt til isen for at køle flasken hurtigere ned, da saltvand har et lavere frysepunkt. Lad flasken blive i isen i ca. et kvarter – så bliver den afkølet helt perfekt.

Når du har fjernet folien eller lignende fra flasken, kan du tørre flasken med et håndklæde for at få et bedre greb. Det er en god idé at vikle håndklædet over toppen af flasken, så det ikke går helt galt, selv hvis proppen går i stykker champagnen lækker. Få et godt greb om proppen med håndklædet: tommelfingeren ovenpå proppen og resten udenom. Brug din anden hånd til at holde flasken stille, og drej flasken forsigtigt, mens du trækker lidt ned i den. Giv ikke slip på proppen, før den er helt ude af flasken. Og uanset hvad der sker, så drej ikke på proppen.

Idet korken forlader flasken hører du en poplyd. Den kan være høj eller dæmpet. Man siger, at en flaske champagne er åbnet perfekt, hvis den åbnes med en dæmpet poplyd, da det indikerer, at boblerne bevares, hvorimod et højt pop indikerer, at en større mængde bobler slipper ud. Af samme grund er måden du hælder på vigtig, og det er bedst at gøre det på samme måde som med øl. Når du drikker champagnen, så undgå at holde på selv glasset, da din kropsvarme overføres til champagnen.

Uanset om du gør som beskrevet her eller bare prøver dig frem, så er champagne den bedste måde at starte en hvilken som helst begivenhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *