Sådan reparerer du selv bilen

Som alle bilejere ved kan reparationer være dyre. Når de er nødvendige flere gange i kvartalet kan det ende med at koste mere, end man er villig til at slippe eller har råd til – og så er det godt at kunne ordne det selv. Uanset hvad kan man spare en masse penge.

Når det er sagt, er det værd at vide, hvilke ting man selv kan fikse, og hvad man bør lade de professionelle ordne. De fleste har på et eller andet tidspunkt betalt for reparation af forrude, og det er én ting af de ting, man ikke selv bør lege med, da det nemt kan gå galt, så man ender med at punge ud med endnu flere penge, end hvis man bare havde betalt, da uheldet først var ude. Det gælder såmænd også de andre ruder i bilen, så brug endelig de penge det koster, og lad endelig være med at pille ved det selv.

De ting, man selv kan rode med, er bl.a. lakering i tilfælde af ridser, olieskift, punkterede dæk, og skiftning til vinterdæk. Okay, de ting tæller sandsynligvis ikke som reparationer, men der er nogle, der sender bilen ind for at få ordnet de ting, så det er nemme penge at spare, hvis man gør det selv.

Der er mange, der mener de kan ordne alt selv, og du kender sikkert et par stykker selv, som gerne vil hjælpe til. I sidste ende er det dog dig, der sidder med lorten, hvis det går galt, så det er bedst du sætter dig ordentlig ind i tingene selv, så i det mindste ved, hvad der foregår. Èn ting du kan gøre er at læse op på alt, hvad der er inde i bilen: hver enkel lille ting, hvor den hører til, hvad den gør, hvorfor man ikke bruger dit eller dat i stedet, som virker logisk, hvor meget hver enkelt del koster, hvor svært det er at fikse, hvor sent en mekaniker lærer det under sin uddannelse, hvilke alternativer der er til hver del, hvad fordelene og ulemperne er ved dem, om de passer ind i din bil, og en milliard andre ting, man først finder ud af man bør vide, når man har forstået, hvor meget man ikke ved.

I sidste ende er det nok egentlig bedre at gå til mekanikeren, i stedet for at prøve sit held med nogle tilfældige instruktioner man støder på rundt omkring på internettet, uanset hvor kompetente folk lyder eller hvilke erfaringer, der siger de har. Det er i hvert fald hvad jeg har tænkt mig – for jeg har hverken tiden eller interessen til at sætte mig ind i hver lille ting, så det giver ikke mening at jeg begynder at rode rundt i bilen, el-skabet, eller andre ting, der kan ødelægge de investeringer, jeg har foretaget mig. Jeg har mine ekspertområder, som folk betaler mig for, og jeg betaler gerne for andres hjælp på deres ekspertområder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *