Sådan får du plads til vinterjakker i garderoben

Når vinteren nærmer sig, er der rigtig meget overtøj og tilbehør, der skal være plads til i garderoben – sammen med alt det andet tøj og udstyr, som du bruger i løbet af sæsonen. Alle tingene kan til sammen være med til at give rod. Vil du gerne have en ikke-rod-venlig garderobe, kan du begynde at fjerne alle de ting, som du sjældent bruger og flytte det til skuret, loftet eller kælderen. Alle de ting som du bruger om sommeren, kan du med fordel også pakke væk. De tomme kasser eller skabe kan så med fordel udskiftes med vintersortimentet og tilbehør. Læs med og få flere bud på, hvordan du kan få plads til alt det nødvendige og lækre vintertøj.

Lav dit eget system og udnyt pladsen

Vil du spare plads og samtidig nemt og hurtigt kunne finde dine sager, kan du med fordel sætte det hele i system. Vinterjakker, tilbehør og andre ting, som du bruger mest skal være lettest at få fat på! Hvis det bliver for besværligt at få fat på tøjet, når du skal ud af døren, lander tingene ofte ikke på sin tiltænkte plads. Støvler og andre ting, som nemt bliver våde og beskidte, kan du finde en fast plads til, så de ikke fylder i resten af rummet. Du kan også nemt minimere rodet ved at fylde skuffer, kurve eller hylder med tilbehør, så det ikke fylder andre steder.

Vær sammen om projektet

Gør dit projekt til et fælles projekt, så det ikke kun er dig, som kender til systemet. Det er en gode ide, hvis alle i familien ved, hvilken plads tingene skal have. Når sæsonen skifter kan I nemt omrokere, så I kommer godt fra start næste sæson. I kan også sammen beslutte, hvad der skal være fremme og hvad, der skal gemmes væk. Er der ting, som du næsten er sikker på, at du ikke vil få brugt igen, kan du jo overveje at finde et nyt hjem til dem eller sælge dem.

Opbevaring af tøj og andre småting  

Når vinteren er forbi, kan du med fordel pakke tøjet væk, som du gerne vil gemme. Men du skal tænke dig om, inden du bare propper loft eller kælder med diverse ting. Opbevaring i en almindelig kasse kan for eksempel forkorte levetiden. Især tøj har nemlig godt af at blive opbevaret i poser, der danner vakuum. Tager vi nu for eksempel et loft, så er der ofte en meget varierende temperatur, og det skaber fugt. Fugten kan gøre tøjet jordslået, muggent eller give en dårlig lugt. Det allerbedste er, at opbevare dit tøj ved stuetemperatur og samtidig tørt og ventileret. Du kan bruge en pose og lave huller i den – dermed skaber du nemlig ventilation. Når det er sagt, er det samtidig vigtigt, at du sørger for at det tøj, som skal gemmes væk, er helt tørt og at der ikke er restfugt tilbage. Har tøjet været i tørretumbleren, kan du med fordel lade det lufttørre bagefter, så du er sikker på, at alt er helt tørt.

Skal du opbevare dit tøj et sted fx udenfor eller på et loft, hvor der ikke er lunt og tørt, skal det pakkes i lufttætte poser. Her kan du bruge vakuumposerene. Bruger du disse poser, tømmer du nemlig posen for luft og dermed minimere du risikoen for at tøjet bliver jordslået. Hermed vil der være større sandsynlighed for at tøjet er, som da du lagde det væk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *