Nogle Ting Passer Sammen og Andre Gør Ikke

En af mine gode venner, forsøgte for nyligt at lave sine egne sure vingummi, ved at dyppe de almindelige vingummibamser i eddike. Jeg behøver nok ikke at sige, at det ikke var en success, og at hun (og jeg) ikke vil anbefale andre, at køre samme eksperiment. Måske du ikke selv kunne have fået den skøre tanke, men der er næsten med sikkerhed andre ting i dit liv og hverdag, som du lidt naivt forsøger at sammensætte, uden de reelt passer sammen.

Et af de steder man oftest ser det, er i forbindelse med rollen for forælder. Vi lever i et mere og mere stresset samfund, og begge forældre er typisk på arbejdsmarkedet i dag. Det betyder dels, at vi bruger mindre tid sammen med vores børn, men mere bekymrende er det, at vi ikke formår fuldt ud at bruge den tid vi så rent faktisk har sammen med vores dem. Hvor ofte sidder du sammen med dit barn, men har tankerne på arbejdet? Hvis telefonen bimler mens du leger prinsesse med din datter, skifter du så over til dit kedelige voksen-jeg og giver personen der ringer første prioritet?

Der er så mange ting, vi kan gøre på farten i dag. Alt er blevet digitalt, så man kan klare fakturahåndtering fra sin mobiltelefon, og alle kan få fat i en på alle tider af døgnet. Det er altsammen fantastiske muligheder, og det er en positiv udvikling. Det eneste der mangler er, at os der har disse muligheder, træffer aktive valg om hvordan vi vil benytte os af dem. Det er en fordel at vi kan bearbejde faktura uden at tage ind på kontoret: men vi bør benytte denne mulighed til at gøre det mens vi sidder i 10 minutters transport imellem kunder. Ikke når vi bør tømme hovedet fra arbejde, og give vores fulde fokus til vores børn.

Dit barn er vingummi bamsen, og dit arbejde er dunken med eddike. Hver for sig er de gode til at give rare smagsoplevelser: men kombinerer du dem, ødelægger du det hele, og sidder kun tilbage med en dårlig smag i munden. Adskil de to ting i din hverdag, og du vil føle et langt større overskud, og se flere smil omkring dig. Tro mig, børn ved hvornår du er mentalt tilstede, og hvornår det bare er en tom skal af et menneske, der sidder foran dem. De vil være uendeligt taknemlige for, at have en mor der har klaret faktureringsarbejdet i bussen på vej hjem, og så kan være 100% til stede til at lege med dem og snakke med dem. Nogle ting passer sammen, og andre gør ikke: jo før du indser det, jo hurtigere vil du få den rigtige balance i din dagligdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *