Kviklån – her er dine fordele og ulemper

Går du med tankerne om at tage et kviklån, men ved du ikke rigtigt, hvad der er fordelen ved denne låneform sammenlignet med andre lånetyper? Netop det kan du blive meget klogere på i denne artikel, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved et kviklån.

 

Her er dine fordele ved et kviklån

Der er en række forskellige fordele, når du tager et kviklån. Vi gennemgår de største fordele nedenfor.

 

Effektiv behandling og hurtigt svar

Kviklånet er en utrolig hurtig låneform, hvor du i langt de fleste tilfælde kan være heldige at have pengene stående på din konto allerede et par dage efter, du har ansøgt. Dette er en udbetalingstid, som ingen andre muligheder kan konkurrere med. Det hele foregår ved, at du udfylder din ansøgning online. Du vil oftest modtage svar på denne inden for et par timer. Bliver du godkendt tilbyder langt de fleste udbydere af kviklån, at du har pengene på din konto den næstkommende hverdag. Når du skal underskrive låneaftalen, sker det med NEM-ID online.

 

Din placering er ligegyldig

Når du skal optage et kviklån, skal du ikke til nogle fysiske møder. Det vil altså sige, at du kan ansøge om kviklån mens du er på farten, sidder derhjemme i sofaen eller i frokostpausen på arbejdet. Vil du for eksempel gerne optage et banklån, skal du typisk til et møde nede i banken. Er det et mindre beløb, du skal låne, kan det være, at du er heldig at slippe med en telefonsamtale. Det er du helt uden over ved at tage et kviklån. Hjemmesiderne hvor du skal ansøge er tilmed optimeret til både mobil, iPad og computer, så du er ikke afhængig af at skulle ansøge fra en computer.

 

Du skal ikke stille sikkerhed

En anden fordel ved et kviklån er, at du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Skal du låne i banken, kræver de ofte, at der enten er en, der kautionere for lånet eller også, at du stiller en bil eller andet af værdi i sikkerhed. Det er ikke alle, der kan det, og derfor bliver banken hurtigt afskrevet som en lånemulighed. Her kommer udbyderne af kviklån ind i billedet. Man skal nemlig ikke stille sikkerhed her. I nogle tilfælde kan der kræves sikkerhed, men det er kun ved de helt store lånebeløb, hvis det overhoved sker.

 

Her dine ulemper ved et kviklån

Der er naturligvis også nogle ulemper ved et kviklån. Dem kan du blive klogere på nedenfor.

 

Høje renter og gebyrer

Desværre er renterne og gebyrerne på kviklån stadig i den høje ende. Det betyder, at du altid skal være grundig, når du kigger på lånevilkårene. Det gælder altså renten, kreditomkostningerne og ÅOP’en. Selvom du falder for et kviklån med en lav rente, så skal du stadig være meget grundig, når du tjekker lånet. Ofte er omkostningerne blot gemt i gebyrerne. Grundet de høje renter og gebyrer har kviklånet også fået et rigtigt dårligt ry, og det er en årsag til, at mange holder sig fra dem. Der er dog intet i vejen for at optage et kviklån, hvis du blot har styr på din økonomi og lægger et budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *