Hvorfor elsker kvinder sko?

Der er bare noget med kvinder og sko. Hele 6% af de danske kvinder har da også mere end 40 par sko og det at købe sko er ligefrem en passion for mange kvinder. Størstedelen, nemlig 38%, har mellem 11 og 20 par sko derhjemme i skabet

Hvis du er mand, ryster du måske på hovedet over de bugnede skoskab, der altid lige har plads til et par skoæsker mere og kan ikke forstå, hvorfor sko betyder så meget for kvinder.

Er du derimod kvinde forstår du sikkert godt behovet for de mange forskellige sko. Udvalget af sko til kvinder er enormt, så er der er nok at vælge imellem. Uanset om du mangler et par praktiske Angulus sko, et par sexede tårnhøje stiletter, et par sporty sneakers, nogle gode arbejdssko, fine små ballerinaer, luftige sandaler eller andet fodtøj, så er der i dag et hav af producenter der laves damesko, der tilfredsstiller de kvindelige sanser.

 

Sko har stil

Ifølge skoblogger Rebecca Eugenie, behøver vi matchende sko til alle anledninger og derfor har vi dem i så mange forskellige farver, faconer og former. Selvom mange sko er upraktiske, så kan vi ofte ikke dy os for at købe lige netop dem, for de har jo mest stil.

 

Sko tilfredsstiller kvinders sanser

Bogen ”hvorfor mænd ingenting fatter og kvinder altid mangler sko” skrevet af de australske terapeuter Barbare og Allan Pease, så tilfredsstiller sko kvinders sanser for smag, lugt, syn, lyd og berøring og selv sex og chokolade må vige pladsen for sko. Sko er en fantastisk beklædningsgenstand, der ikke skal skiftes ud selvom vægen måske lige svinger med 5 kilo. Et par smukke sko kan sagtens fjerne opmærksomheden fra kvindens problemområder på kroppen og det er en del af forklaringen på hvorfor kvinder smider så mange penge efter lige netop sko. Er du mand og vil du have plus på kontoen, så er det en god idé at give din udkårne kvinde et par nye sko – gerne et par sexede stiletter.

 

Kvinder køber sko efter livsbegivenheder

En anden grund til at sko betyder så meget for os kvinder er, at vi køber sko efter livsbegivenheder og derfor lægger en masse følelser i netop det par sko. Og det er ikke kun bryllupsskoene vi husker, men også det par sko vi købte til vores første date, skoen vi købte fordi vi bestod en eksamen, skoene til jobsamtalen, skoene til jobstart, skoene der kunne løfte vores humør på en trist dag, osv. osv. Da vi kvinder lægger så mange følelser i sko kan vi også huske tilbage på, hvornår vi købte dem, hvilket ville være stort set umuligt for de fleste mænd. Faktisk kan hele 92% af kvinder huske det første par sko de købte, men mindre end 2/3 kan huske navnet på den første de kyssede. I snit køber vi 7 par sko per år og en undersøgelse viser at britiske kvinder i gennemsnit bruger 150.000 kr. på sko i deres liv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *