Hjemmesider

En hjemmeside (homepage) er et sted på nettet med en forside, deraf ordet homepage og relevante undersider med informationstekst og lyd, billeder, video, filter m.m. Siden er et virtuelt sted som ved hjælp af teknologien kan vises overalt i verdenen, så længere brugeren blot har internet adgang.

Fra hjemmesidens spæde start i Danmark i 1992 er der sket en stor udvikling både i den tekniske del af siderne, men også i brugen af dem og behovet for dem. Fra at være en meget teknisk krævende opgave at udvikle en homepage, er det i det nye årtusinde blevet markant lettere for ejerne af siderne, da de typisk udvikles med et CMS system, også kaldet Content Management systemet. CMS systemet giver ejerne mulighed for at tilgå siden fra en browser i stedet for et specielt program. Fra browseren har de mulighed for at oprette, slette og redigere siderne med tekst, billeder, film og lyd m.m.

I dag er arbejdet med siderne også andet end tekst og grafik for ejerne. Det handler meget om, at få disponeret siderne korrekt og dette gøre med stor fokus og viden om søgeoptimering af siderne, så de bliver fundet på søgemaskinerne rundt om i verdenen eller blot i Danmark.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *