Har du genbrugsguld i skabet?

Er du vild med at købe tøj – og gør du det ofte – så kender du nok også til større eller mindre fejlkøb. Skjorten der var helt perfekt nede i butikken, bliver aldrig brugt og ligger i bunden af skabet, eller det nyindkøbte jakkesæt til nytårsfesten ender med kun at blive brugt den ene aften.

Men du kan faktisk hjælpe din økonomi ved at sælge dit brugte tøj på en af de mange gode online portaler.

Start med at lave en oprydning i dit tøjskab og sortér det fra, som du vil sælge. Husk at selvom du måske ikke synes de blå Nike sneakers er fede længere, så kan det godt være, at der er andre, som synes det. Samtidig bør du dog også være realistisk – hvis tøjet er meget slidt, eller skoene er helt udtrådte, så er der måske ikke så mange penge at hente lige dér.

Når du er klar til at sælge dit tøj, så brug lidt ekstra tid på annoncen. Selvom du synes, at varen er helt fantastisk, så kommer du ikke langt med dårlige billeder og mangelfuld beskrivelse.

Det er en fordel at tage billeder af tøjet på en ensfarvet baggrund, så det kun er tøjet eller skoene, der er i fokus, og alle detaljer ses. Brug forskellige billeder – både af hele varen, men også nogle billeder, der er mere detaljeorienteret. Er der synlige pletter eller slitage, så fotografer også dette. Så undgår du en utilfreds køber. Hvis du kan få lokket kæresten eller en ven til det, så tag et billede, hvor du har varen på. Ingen behøver at se dit ansigt – det er blot, så køberen kan se, hvordan habitten, som du vil sælge, sidder på. Det meste tøj kommer først til sin fulde ret, når man har det på.

Når du skal beskrive varen, er det en god idé at få alle detaljer med i teksten. Det kan godt betyde, at du bruger en del tid på at oprette selve annoncen. I sidste ende sparer du dog tid på at skulle svare på spørgsmål fra potentielle købere. Du kan spørge dig selv, hvad du ville vide, hvis du skulle købe din brugte jakke. Måske skal du måle ærmelængde eller bredden over ryggen, og måske skal du oplyse, hvilke materiale jakken er lavet af. Selvom du allerede har fotograferet eventuelle pletter på jakken, så beskriv dem også med ord, så er der mindre risiko for uoverensstemmelser med køberen.

På online salgsportaler har du ofte mulighed for selv at sætte en pris på varen, eller lade køberen komme med bud. Det kan godt være lidt svært at prissætte din brugte jakke. Prøv at se på salgsportalerne hvad andre tager for lignende jakke, og tag udgangspunkt i dette. Du kan altid ændre prisen, hvis der ikke er nogle interesserede købere.

Så snart der er nogle spørgsmål på dine annoncer, bør du forsøge at svare på henvendelserne hurtigst muligt. Så signalerer du til køber, at du er seriøs omkring dit salg. Mange gange kan køber måske finde lignende vare andre steder på nettet, og du vil jo helst have, at det netop er din vare, der bliver solgt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *