Gode Råd til Nybagte Fædre og Mødre

Hvis du skal til at være far eller mor for første gang, så sidder du helt sikkert med en masse spørgsmål. Vi kan umuligt besvare dem alle i denne korte artikel, men vi kan i det mindste give dig nogle gode råd, der vil gøre det lettere for dig at træde ind i din nye rolle som forælder.

 

Tøj

Køb tøj online på Pixizoo.dk og på udsalg. Du vil hurtigt finde ud af, at din baby vokser ud af sit tøj, før han eller hun har gået med tøjet særligt længe. Det er der dog også visse fordele ved: hvis du køber tøjet brugt, vil det se helt nyt ud! Et godt råd er at sælge det tøj dit barn lige er vokset ud af, og så bruge pengene på at købe noget nyt (brugt) tøj. Det meste tøj, legetøj og tilbehør kan findes i fremragende stand, til en brøkdel af prisen, ved at købe brugt.

Du skal hellere ikke være sky over, at tage imod tøj fra venner og familie. Jeg har massevis af tøj og udstyr, der er blevet sendt frem og tilbage mellem min svigerinde og mine børn. De afventer nu baby nummer fires ankomst! Når tingene bliver sendt rundt i familien på denne måde, vil de i sidste ende formå at blive slidte. Selv det slidte tøj, kan du dog finde måder at bruge på. Slidt tøj kan bruges som barnets pyjamas, til rodede kunstprojekter, eller simpelthen til afslapning i huset, eller når dit barn gerne vil ud og lege i mudderet.

Tøj kan du næsten altid købt brugt, uden nogen problemer. Du kan generelt spare massevis af penge ved at handle brugt til dit barn. Vær blot opmærksom på, at du eksempelvis aldrig bør købe en autostol brugt. Når det kommer til sikkerhedsudstyr, er det ikke besparelsen værd, at handle brugt – her bør du i stedet sørge for, at du har tingene fra ny.

 

Bleer

Du vil være overrasket over, hvor stor en udgift du vil have til bleer. Ved at købe dem med lidt omtanke, kan du dog spare flere hundrede kroner. Normalt finder du de bedste priser i de helt store butikker. Et godt tip er at følge de forskellige ble-firmaer på Facebook, da de nogle gange giver kuponer ud, eller udlover store mængder bleer i konkurrencer. Sørg også for at kigge i de reklame-kataloger du får med posten, da baby-varer af og til kommer på tilbud, og kan give dig tusindvis af kroner i besparelser.

Overvej eventuelt at købe bleer af stof. Stofbleer betyder mere tøjvask, men hvis det ikke generer dig, kan det spare dig en del penge i det lange løb. Der er sket mange fremskrift indenfor stofbleer, som har været medvirkende til, at de er ved at blive populære igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *