Find det helt rigtige sted til dit kursus

Hvis du skal arrangere et kursus, er det helt afgørende, at du finder et sted, der kan tilbyde de rammer, du har brug for. Det skal være lokaler i de rigtige størrelser, så der både kan arbejdes i plenum og i grupper, og det skal være et sted, der kan servere en dejlig og varieret buffet til frokost og gerne også lidt lækkert sødt og frugt i løbet af dagen. Det er noget af det, der betyder noget for, om kursusdeltagerne får en god oplevelse.

Det faglige er naturligvis i centrum, når man tager afsted på kursus, men det betyder også meget, hvordan en kursusdag bliver tilrettelagt. De fleste synes, at det er rart, at man kommer væk fra sine faste rammer og gerne lidt ud af byen.

Når man flytter sit arrangement ud af byen, giver det også mulighed for at komme lidt ud mod skov eller strand, så man kan komme uden for i løbet af dagen. De færreste mennesker kan koncentrere sig en hel dag, selv om kursets indhold er relevant, og det er fint, hvis man kan planlægge kurset på en sådan måde, at deltagerne kan trække lidt frisk luft efter frokosten og komme tilbage i kursuslokalerne med ny energi.

 

Et kursus bliver ikke kun bedømt på det faglige indhold

Uanset om du afholder mange kurser, eller om du blot har fået ansvaret for et enkelt, så er det vigtigt, at du vælger at holde det et sted, hvor der er alle de værktøjer og kompetencer til stede, som du kan få brug for. Der er mange praktiske og tekniske ting, der skal virke, for at alle får en god oplevelse af et kursus.

Find et sted, hvor de har prøvet det mange gange før, så de ved præcis, hvad der er brug for, for at arrangere den perfekte kursusdag. Forplejning og opmærksom betjening i løbet af dagen kan være med til at give alle deltagere en rigtig god dag.

De fysiske rammer om et kursus betyder mere, end man skulle tro, og det er også vigtigt, at folk kan komme dertil på ikke meget mere end en times tid. I omegnen omkring Aarhus er der fine muligheder for at finde et kursussted i smuk natur, uden at man sender kursusdeltagerne ud på flere timers rejse for at komme frem.

 

Et kursus skal også være en god oplevelse

Når folk tager på kursus, handler det selvfølgelig først og fremmest om det faglige indhold, som skal have relevans for deres opgaver på arbejdet eller deres faglighed mere generelt, og de fleste har så travlt på arbejdet, at der virkelig skal være noget at hente, før de vælger at tage en dag væk fra arbejdspladsen for at blive klogere.

Når det er sagt, så skal det også være en god oplevelse. Især hvis det er målet at få folk til at komme tilbage til et andet kursus samme sted ved en senere lejlighed. Derfor er kursusstedet så vigtigt at vælge rigtigt.

Der er gode muligheder for at finde et skønt sted at afholde kurser ikke langt fra Aarhus. Læs mere om et godt kursussted her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *