Er du klar til ”Gaden”? Se tjek-listen her

150 meter. Det er længden på det nye bølgeenergianlæg på Hanstholm. Det er også halvdelen af Eiffeltårnets svimlende højde. Men vigtigst af alt, så kendes distancen nok bedst i form af den strækning midt i Aalborg, der hedder Jomfru Ane Gade – i folkejargon kendt som ”Gaden”. Den smalle gågade i centrum af Nordjyllands hovedstad er kendt for udelukkende at huse restauranter, diskoteker og værtshuse, og står derfor stærkt som Danmarks længste og mest koncentrerede restaurationsgade. Ikke underligt er Gaden en af de allerstørste turistattraktioner i Aalborg og lægger hvert år lokaler til et uendeligt antal fester og vilde byture. Hvis det kan virke overvældende, så læs endelig med her, hvor du får serveret et par bider at huske på, når du hiver vennerne eller veninderne med på vanvittige eskapader i Gaden.

 

Den vigtige forfest

En god forfest er simpelthen aldrig at undervurdere! Det er til forfesten, at fundamentet for resten af aftenen og nattens bytur støbes. Stemningen starter her, humøret starter her, og ikke mindst er det den perfekte mulighed for at fjerne ugens værste spændinger med et par billige hjemmemixede cocktails. En forfest giver desuden rigtig god anledning til at gejle hinanden op eller i det hele taget stille skarpt på forventningerne til den kommende bytur. Når først man skifter scene fra privat festivitas og til den tætte buzz af sprut og mennesker, Gaden har at byde på, kan det være svært at bevare overblikket – især hvis der ikke er lagt nogen specifikke planer for aftenen. Se derfor forfesten som en fremragende mulighed for, at tune ind på hinandens humør og ambitioner for aftenen.

 

Den rigtige bar

Forfesten ebber ud, selskabet er på vej videre, og inden man ser sig om, står man med fødder solidt plantet midt i Gaden klar til at indtage natten. Men her melder spørgsmålet sig: Hvor skal man fortsætte festen? Med de mange barer side om side, kan det være svært at vælge, men her er i hvert fald tre solide bud, alt afhængigt af, hvad man er til: ”Giraffen”, hvor I kan give den fuld gas med karaoke, drinks og øl til de spæde morgentimer. ”Old Irish Pub” kunne være stedet, hvis man er ude efter den mere afslappede pub-oplevelse i irske rammer. Og nå ja, så har de ofte skøn livemusik. Den sidste på min hurtige liste er ”Dan’s Pool Hall”, hvor man kan svinge køen i et gedigent spil pool. Det kan dog varmt anbefales at booke borde i forvejen, hvis man vil undgå at vente til evig tid på et ledigt bord. Der er naturligvis mange andre fede steder at stikke snuden ind, hvis man kommer forbi den festlige bymidte, så vær ikke bleg for at tage dig et kig omkring og find det sted, som passer til dine ønsker.

 

Husk dine buddies

Det sidste punkt på listen kan nok godt virke en smule selvindlysende, men i det Aalborgensiske natteliv kan det være svært at bevare udsynet, selvom Jomfru Ane Gade kun er 150 meter lang. Med den tanke i baghovedet kunne det være en god idé, at holde den gode stil fra forfesten og følges med sine buddies rundt på de forskellige barer og natklubber. Bliver I først adskilt, kan det dælme være svært at finde hinanden igen. For de heldige, som er bosat i Aalborg, er det måske nemt nok at begå sig, men for udefrakommende (som undertegnede) er det ikke altid en let udfordring. Anyways; husk dine buddies og spil hinanden bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *