Derfor Elsker HR-Afdelingerne Deres Computere

Der findes et hav af software rettet mod at imødekomme behovene i HR-afdelingen hos både små og store virksomheder. Der er udviklet programmer der fokuserer på at gøre arbejdet lettere med helt specifikke opgaver, og softwarepakker der gør hvad de kan for at lette alt det arbejde der foregår i HR-afdelingen. Da behovet i den enkelte virksomhed kan variere, er der også udbydere på markedet der tillader at hente de moduler ind, som HR-afdelingen i den specifikke virksomhed knokler mest med. På den måde er det eksempelvis muligt at hente et system som lessor ind i en virksomheds eksisterende ERP system, og derved automatisere og lette mange af de processer der er involveret i lønafregning og udbetaling.

Et detaljeret og fleksibelt softwareprogram kan hjælpe virksomhed med at styre personaleposter, navigere personoplysninger, spore lønningsdata og fordele og endda afregne ferieopgørelser. Hvorfor rode rundt med Excel-regneark eller papirhelvedet på skrivebordet, når du kan få alt hvad du har brug for serveret på overskuelig vis på computerskærmen? Programmer udviklet specifikt til HR afdelinger giver også den kompetente HR-ansatte mulighed for hurtigt og nemt at generere rapporter om forskellige emner.

Her er blot et eksempel på nogle af de rapporter, du kan generere ved hjælp af et godt human resources software program:

  • Rapporter over ansættelser og fyringer
  • Beregning og præsentation af de enkelte medarbejderes produktivitet
  • Overblik over syge- og feriedage
  • Medarbejderuddannelse
  • Kontaktoplysninger til medarbejdere i specifikke grupper eller afdelinger

De fleste softwareprogrammer leveres også med skabeloner, du kan bruge til at udarbejde en lang række andre vigtige HR-dokumenter. Det kan være ansættelseskontrakter, notitser om fyring og meget andet. Du kan ofte oprette og endda tilpasse breve og notater til medarbejdere, kunder eller andre forretningsfolk ved hjælp af et af de mere omfattende HR programmer.

Den gode nyhed er, at de fleste softwareprogrammer er skræddersyet til at opfylde en organisations unikke behov. Så uanset om du har 30 eller 3000 medarbejdere, er du sikker på at kunne finde noget, der virker for dig! Du kan i de fleste tilfælde finde en softwarepakke uden at investere en formue. De fleste grundlæggende HR-programmer er let erhvervet for et par tusinde kroner.

Et arbejde der før i tiden krævede en masse papir-nusseri og  tasteri på lommeregneren er takket være den moderne computer blevet gjort langt mere effektivt. Ikke bare kan computeren regne tingene ud hurtigere, den laver heller ikke regnefejl. Det interessante er, at automatisering af disse opgaver ikke har ført til ansættelse af færre mennesker i de danske virksomheder: tværtimod er man begyndt at kunne se den økonomiske vækst en velfungerende HR afdeling har for hele virksomheden. Det er altså intet under at HR afdelingerne jubler over deres computere – det sparer dem for en masse hovedpine, og giver dem tid og oversud til det deres arbejde rent faktisk går ud på: mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *