At Leve i Hoteller – En Rejsendes Bekendelser

Jeg har altid holdt af, at rejse. I mine unge dage var cyklen mit mest værdsatte (og brugte!) eje, da den kunne tage mig ud i verden. Jeg cyklede gerne mange kilometer i én eller anden tilfældig retning, uden at vide hvad der ville møde mig – det eneste mål var, at opleve noget nyt. Det er selvfølgelig begrænset hvor langt man kan komme på en cykel, så jeg fik mig selvfølgelig et kørekort så tidligt jeg nu engang kunne – og så blev turene ellers længere.

Nu om dage rejser jeg nærmest kun med fly, tog, busser og taxi. Grunden til dette er, at jeg er begyndt at rejse internationalt i langt større grad. Så snart ens rejser begynder at bevæge sig udenfor Europa, så er det bare ikke særligt praktisk at have sin egen bil med. Men hvorfor skulle man også det, når man nu kan komme rundt til ganske fornuftige priser, uanset hvor træt man er? Jeg er da også noget mere tryg ved at have en lokal bag rettet, når jeg kommer til fremmede egne. Trafikreglerne – og nok i særdeleshed fortolkningerne af dem – kan nemlig svinge rigtigt meget. Jeg ville desuden ikke vide hvad jeg skulle gøre af mig selv, hvis jeg pludseligt skulle køre i den modsatte side af vejen. Nej tak du.

Der er en enorm frihed ved at være på farten, men der er også mange ting, som andre ikke ser. Eksempelvis bor jeg på hotel hele tiden, og det er noget man lige skal vænne sig til. Lige nu bor jeg eksempelvis på hotel i Aalborg. Man føler sig lidt som en konge, når man har venlige folk i receptionen og rengøringspersonale der gør rent på ens værelse. Når jeg har boet på hoteller i skagen har jeg også været positiv overrasket over den atmosfære der er, og hvor hyggeligt det kan være at bo på et hotel. Det svinger nemlig rigtigt meget fra hotel til hotel, hvordan det føles at have det som sit evigt skiftende ”hjem”.

Mine favorit-hoteller er dem, der enten kun gør rent på værelset når man beder om det, eller som i det mindste respekterer et ”Forstyr mig ikke”-skilt hængt på døren. Det giver altså en mere hjemlig følelse, fordi man føler at rummet er lidt mere privat. En anden ting man skal vænne sig til, når man konstant er på farten, er de begrænsede ejendele man kan have med sig. Her er vi mænd dog utroligt heldige: for at se godt ud som mand, kræver det nemlig ikke en helt masse variation. Min kuffert har 5 skjorter, to t-shirts, tre bar bukser og sokker til en uges tid. Derudover har jeg to forskellige jakkesæt. Det er alt hvad jeg behøver, for at kunne se præsentabel ud til hverdag, og kunne slappe lidt af i weekenderne. Når jeg tænker tilbage på, hvad jeg havde i klædeskabet da jeg boede fast et sted, er det utroligt at jeg beholdt så meget tøj, som jeg egentligt aldrig brugte. Nu får jeg vasket tøj en gang om ugen, og alt det tøj jeg ejer, er noget jeg er glad for og finder behageligt at have på. Det har virkelig fået mig til at prioritere kvalitet over kvantitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *