Alle myterne

Har du også tit hørt, at du kun bør vaske håret en gang om ugen? Det passer altså ikke, og har man fedtet og beskidt hår bør man vaske det. Hvor ofte man bør vaske sit hår er helt individuelt og afhænger af ens hårlængde, hårtype, talgproduktion, hovedbund osv.
Der findes heller ikke noget kosttilskud, der kan give dig tykkere hår. Det passer simpelthen ikke.
Mange tror også, at hvis de farver håret med økologisk hårfarve, at de slipper for skadelige stoffer. Det passer heller ikke. Der er mange skadelige stoffer i hårfave- også i økologisk hårfave, da der endnu ikke er lavet klare retningslinjer for, hvornår man må kalde en hårfarve “økologisk” og økologisk er ikke lig med risikofrit og sundt. I mange økologiske hårfarver er der stoffer som p-phenylenediamine og m-aminophenol, og dem bør man virkelig undgå.

Nej, hvad der betyder noget er ens kost. Sørger man for at spise sundt og varieret, gerne med masser af groft brød, vegatabilske olier og fedtstoffer, protein fra både fisk, kylling og kød samt grove grøntsager giver man sin krop og dermed også sit hår en masse vigtig vitaminer og mineraler.
Det får håret til at vokse mere, og håret ser sundere ud.
Derimod bør man undgå at varmebehandle sit hår for meget- herunder føntørring og brug af glattejern, da det gør håret tørt og tilmed kan påvirke hovedbundens talgproduktion.

Vi ved også at stress kan påvirke ens hår og give hårtab, samt at mange mennesker fælder mere om foråret og efteråret på grund af varme/kulde påvirkninger.
Håret har også godt af jævnligt at få klippet spidser og skal man have andre frisurer eller have farvet sit hår bør man finde en god faguddannet frisør, der ved hvordan håret skal behandles. Du kan både finde en god frisør i København, Århus, Næstved, Kolding og mange andre byer. Der er mange gode. Det er bare med at lede efter dem, og sørge for at være sikker på, at de er uddannet.
Er du stadig i tvivl om dit hår, så spørg din frisør. Han eller hun kan med garanti give dig en masse gode råd med på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *