7 tips til en moderne stue

Stuen er et af de vigtigste hjem i boligen. Det er her vi lader batterierne op efter en travl dag eller uge. Det er her vi hygger med venner og familie. Hvad enten du har en lille eller en stor stue, så kan det være en svær opgave at få stuen til at spille indretningsmæssigt. Det kan både skyldes det store udvalg af muligheder, stuens opbygning med ofte store vinduesflader eller det evige spørgsmål omkring tv-møblets placering, så det ikke fremstår som et alter i fokus.

 

Her får du vores tips til indretning af en moderne stue, der forhåbentlig kan hjælpe dig lidt på vej.

 

Indbyd til samtale

Gør din stue hyggelig og indbydende til socialt samvær og samtale.

Sørg for at lave en social opstilling med møblerne, hvor man kan samles og snakke. Stil møblerne tæt på hinanden og gerne sofa og lænestole over for hinanden, så der kan skabes øjenkontakt. Saml evt. sofagruppen og sofabordet med et tæppe under.

 

Gem alteret væk

I stuen samles man og hygger, men ofte ligges fokus på TV’et. Et af de helt store brølere i stuens indretning er netop af TV’et fremstår som husets alter. Den store kasse på gulvet eller væggen er ikke særlig pæn, så prøv at tænke i andre løsninger. Kan TV’et få en mindre fremtrædende plads, så der lægges mere op til samtale? Flyt evt. TV’et til et mindre TV-værelse, som ikke benyttes sammen med gæster. En løsning kan også være at gemmes det lidt af vejen i en reol eller at male væggen bag TV’et i en dyb mørk farve, så TV’et ikke står ud fra en hvid væg.

 

Vælg farver, der komplimenterer hinanden

Når du skal i gang med at indrette stuen, skal du være omhyggelig med dit valg af farver. Har du en skriggul sofa, er rød ikke den mest oplagte farve at male væggene i, hvis du vil have et roligt rum. De klassiske farver, hvid, sort og grå er de stilsikre valg. De er nemme at sætte sammen med møbler, men helt hvide væggen kan godt gå hen og blive lidt kedelige. Vælg evt. at male en enkelt væg i en flot dyb farve. Husk at farver, der ligger tæt op ad hinanden på farveskalaen skaber en afslappende effekt, når de sættes sammen. Hvorimod modsatte farver giver et spændende look.

 

Vælg spændende accessories

Den moderne stue har som regel nogle få spændende accessories, der passer til dig og din stil. Det kan også være flotte plakater, malerier, kunstværker eller skulpturer, der giver kant til resten af looket. Malerier eller billeder i kæmpe størrelse, der står direkte på gulvet givet et moderne look. Det er også moderne at vælge store skulpturelle lamper, fx gulvlamper og standerlamper, der gerne må være i fokus. Du kan også nemt spice indretningen op med flotte tekstiler i form af tæpper, plaider og puder. Sæt gerne flere forskellige mønstre sammen, men vælg farver der klæder hinanden.

 

 

Gør det luftigt

Nej, her mener vi ikke, at du skal sætte en blæser op, så der konstant er vind i stuen. Men sørg for at der er luft og plads omkring dine møbler, så rummet ikke kommer til at virke for kompakt. Som hovedregel skal der være 10-15 centimeter til hver hjørne, væg, vindue osv., så luften kan cirkulere. Det gør også, at du ikke hele tiden går ind i møblerne, når der er plads til at bevæge sig på. Stil gerne sofaerne ud fra væggen og ikke langs væggen.

 

Skab stemning med lyset

Lys er en af de allerstørste elementer i at skabe den rette stemning. Belysningen er helt essentiel, når det kommer til indretningen af boligen. Mange glemmer hvor vigtigt det er med den rette belysning, især hvis boligen indrettes i de lysemåneder, hvor man får et naturligt lysindfald udefra. Men når først vinterhalvåret er over os, så er der brug for den kunstige belysning. I stuen er det næsten et must have at have en flot gulvlampe eller standerlampe, så som AJ gulvlampen. En gulvlampe kan med sin slanke bund sagens placeres i hjørner, ved siden af sofaer og læsekroge, hvor der er brug for et fokuseret nedadrettet lys.

 

Kontraster

Kontraster er med til at skabe et spændende og dynamisk look. Vælg fx at stille en stor blød sofa op ad en rå betonvæg. Miks nye accessories med gamle møbler eller evige klassikere. Eller gør det omvendt og bland dine små arvede nips med moderne møbler. Vigtigst er, at looket ikke bliver for rodet. Så alt skal ikke bare fyldes ind i stuen. Udvælg få men gode ting, som afspejler dig og som du er glad for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *