6 gode vaner som højgravid

Det er altid spændende, når der er en lille ny på vej. Det er en god tid for alle, hvis man ikke tæller de smerter og andre problemer med, som alle gravide støder på undervejs med undtagelse af den ene procent, der er så heldig stort set ikke at mærke graviditeten. Der er heldigvis en række ting man kan gøre for at graviditeten bliver mere overkommelig og glædelig. Der er udfordringer hele vejen igennem graviditeten, men det er især de sidste to til tre måneder, der kan være brug for ekstra støtte fra venner og familie, så vi vil se på hvad man selv kan gøre for at danne gode vaner, der gør det nemmere de sidste par måneder før barnet viser sig.

Som den første vane har vi gåturer i stille og rolige omgivelser. Det kan være en god ide at gå en tur med en ven, familiemedlem eller et ældre barn, hvis man har sådan et, så man både drager nytte af den afslappende gåtur og den menneskelige kontakt, hvilke ofte har en synergetisk effekt, så man får mere ud af begge dele.

Den anden ting på listen er strikning, hvilket også er med til at slippe af med stressen og slappe mere af. Det har en meditativ effekt når man først kommer i gang, hvor man fokuserer på én nem ting, hvilket fører til at ens tanker lettere flyder igennem og ikke ender i overtænkning af ting, der slet ikke er et reelt problem. Du kan desuden være produktiv ved at strikke til barnet, men i så fald er det vigtigt at købe bomuldsgarn, i hvert fald hvis det er tøj, du vil strikke.

Hækling er ligesom strik en afslappende aktivitet, men det kræver ofte mere tænkning undervejs, så medmindre du laver noget virkelig simpelt og nærmest ubrugeligt kan det være svært at få de meditative fordele med. Det er dog en god måde at afveksle, så du kan hækle, hvis du bliver træt af at strikke eller får lyst til at prøve noget nyt. Det kan også kombineres, så du laver nogle ting, der ikke kan laves med bare strik.

Drik masser af vand. Det er vigtigt for alle, men ligesom med så mange andre ting er det ekstra vigtigt, når man er gravid. En nem måde at minde sig selv om det er altid at have en flaske vand ved hånden, som man så sætter en regel for sig selv med, der siger, at den skal fyldes op så snart den er tom.

Ligesom vand er det vigtigt at få alle de næringsstoffer ens krop har brug for plus alle dem, der går til babyen. Hvis du kun spiser hele fødevarer og aldrig er sulten, så er du godt på vej.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt dagligt at huske sig selv på, hvorfor man går igennem de her smerter og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *