5 tips når du skal bo med roommates

Det er både praktisk og sjovt at dele bolig med din bedste kammerat, så hvad kan gå galt?

I deler de samme interesser og der er ikke den ting i ikke kan snakke om. Netop derfor kan det være en svært at forestille sig, at det på noget tidspunkt skulle kunne gå galt at bo sammen. Men når hverdagen melder sig, følger dagligdagens gøremål også med og det kan give udfordringer, hvis i ikke har forventningsafstemt disse på forhånd.

Indretning af boligen

Første punkt efter indflytningen er indretningen af fællesarealer. Her bør i overveje, hvilken stil i ønsker denne skal have. Skal den være enkel og stilren, eller unik og personlig? Det er vigtigt at i tager hensyn til hinandens behov og lytter når den anden argumentere for, hvorfor det er af essentiel betydning for din roommate at få elementer ind i boligen, uanset hvor lidt mening det end må give for dig. Lyt, tal og vælg dine kampe med omhu. Det kunne jo være, du havde noget din roommate heller ikke synes skal være en del af fællesarealet.

Rengøring

Her er en klassiker, for hvor tit skal der gøres rent og hvor rent skal det være i hverdagen?

Hvis i deler samme holdning mht. rengøring og orden, vil dette sandsynligvis forløbe helt naturligt for jer. Hvis ikke, så er det på tide med lidt struktur. Kom til enighed om, hvordan i vil klare rengøringen. Skal i have en rengøringsdag i ugen, hvor i sætter to timer af til at rengøre boligen? Vil det passe bedre for jer, at have en uge hver? Eller vil i helst lade rengøringen forløbe i mindre bidder fordelt over ugen? Det er helt op til jer at finde den bedste løsning, det vigtige er bare at det er realistisk og kan blive overholdt. Et hjælpemiddel til at holde et overblik, kan lette opgaven betydeligt. Design Letters har lavet stilfulde oversigter, der med fordel kan hænge i fællesarealet.

Spisetid

Madlavning og de forberedelser i forbindelse hermed kan for mange husholdninger være en større opgave, der gentager sig selv på daglig basis, men det er der faktisk ingen grund til. Det er tager nemlig både tid og energi hver gang, så hvorfor ikke gøre det mere praktisk og spare på begge dele? Med en madplan kan i få et overblik over aftensmaden til en uge eller måske en måned ad gangen og på den måde både spare i tid og energi da der kan handles til hele perioden på én gang. Som en lille bonus er det også bedre for pengepungen.

Det sociale liv

Når i bor flere sammen vil der formentlig opstå situationer, hvor en i boligen har gæster og ikke ønsker selskab af de øvrige beboere. Dette kan naturligvis foregå udenfor fællesarealerne, men hvis der er et ønske om at benytte fællesarealet under besøget er planlægning er kodeordet og her kan i med fordel benytte en kalender til at skabe overblik.

Privatlivet

De fleste mennesker har behov for at være alene fra tid til anden. Dette veksler naturligvis fra person til person, men dette gør det kun så meget vigtigere at opnå en forståelse for sin roommates ønsker og behov heromkring. Det kan meget vel være i har været bedste venner siden børnehaven og har set hinanden agere i flere situationer end de fleste andre, men der er stor forskel på at være sammen når tiden er til det og på at omgås hinanden alle tider på døgnet. Det er derfor vigtigt at respektere hinandens behov for at være alene og dette er som alt andet betydeligt mere overskueligt, når der kommunikeres åbent heromkring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *