4 ting du ikke vidste om belysning

En af de helt vigtige ting både i hjemmet og andre stedet som for eksempel på arbejdspladsen er belysningen. Det kan virkelig gøre en stor forskel om belysningen er noget, der bare tilfældigvis er blevet, som den er, eller om nogle rent faktisk har tænkt over, hvordan man får den bedste belysning. Meget af det er ganske logisk, men myter og ren og skær uvidenhed fører til, at belysningen alligevel bliver overset rigtig mange steder. Du kan selv gøre noget ved det i dit hjem, og så kan du informere dine nærmeste og din arbejdsgiver om, hvad du synes om belysningen hos dem. Først bør du dog lige sætte dig lidt mere ind i, hvad god belysning er og hvorfor, det er vigtigt.

Dårlig belysning kan have stor betydning for dit syn. Alle ved, at man skal passe på sit helbred, men de færreste gør det – og det gælder ikke bare belysning, men også diæt og mange andre aspekter, som folk enten ikke kender til, undervurderer faren af eller nedprioriterer af andre grunde. Belysning er dog noget, du virkelig ikke må nedprioritere; du gror trods alt ikke nye øjne, hvis de nuværende går i stykker.

Som sagt er det langt hen ad vejen ganske logisk, hvad det vil sige, at man har god belysning. I nogle tilfælde er det dog ikke så simpelt, som man skulle tro. Hvis man virkelig vil sørge for, at an har den bedst mulige belysning, så skal man have en ekspert ind og se på det. Man skal nemlig tage højde for refleksion og andre vigtige aspekter, som den gennemsnitlige dansker slet ikke har den nødvendige viden eller erfaring til at spotte

Designerlamper såsom le klint er pengene værd, men det er altså ikke kun fordi, de ser pæne ud. Belysning er som sagt noget, rigtig mange både i Danmark og alle andre steder i verden undervurderer. Hvis du forsøger at designe din egen lampe, så kan det være, du selv finder ud af, hvor svært det er at skabe den helt rigtige belysning. Man skal desuden lære en hel masse om de forskellige materialer, der kan blive brugt til at lave lamperne, og selvfølgelig skal designerne da kompenseres for al den tid, de bruger på at designe nogle af verdens bedste lamper.

Danmark er kendt for at producere nogle af de bedste lamper i verden. Det er i høj grad på grund af Poul Henningens arbejde på louis poulsen designs, som har vundet flere priser og hvor en af de helt store klassikere stadig produceres i dag, næsten 100 år efter Poul Henningsen designede den. Der er ikke mange ting, som Danmark er verdenskendt for, men det her er altså en af dem, som er helt oppe på samme niveau som LEGO og vindmøller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *