3 nye udgifter når iværksætteren tager det næste skridt

Der er mange ting, man skal tage højde for, når man starter sin egen virksomhed. Der er heldigvis hjælp at hente fra staten i starten, og udgifter kan typisk holdes i bund, hvor det dyreste ofte er ens egen tid og eventuelle materialer til en prototype, hvis den slags er nødvendigt for at lave produktet. For nogle er det selvfølgelig en service, der sælges, og så er udgifterne som regel noget mere overkommelige. Uanset hvad har udgifterne det med at stige, når virksomheden tager fart, og skridtet efter opstartsfasen kan dræbe mange virksomheder eller som minimum sænke dem, hvis de ikke husker at tage højde for de nye udgifter i budgettet. Vi vil her se på tre af de udgifter, de fleste iværksættere overser.

Den første udgift der har det med at komme bag på folk er, at de første medarbejdere kan tage hele virksomhedens indtægt og mere til. Der er alt for mange iværksættere, der glemmer hvor meget de sparer i penge ved at være den eneste ansatte i virksomheden, og formentlig til ingen eller i hvert fald meget lav løn. Når virksomheden så er ved at blive stor nok til at der er brug for mere arbejdskraft, så stiger udgifterne uproportionelt meget, fordi den første ansatte ikke får en normal løn, men det forventer alle de andre selvfølgelig.

Den anden udgift er noget, som ikke alle virksomheder tager i brug, men som kan hjælpe enormt med omtale og er en simpel men effektiv måde at reklamere på. Udstillingssystemer er endda ikke så forfærdelig dyre, men det er som sagt de færreste, der tager højde for den, og når man ikke regner noget ind i budgettet, så kan det gå hen og blive dyrt, enten fordi man ikke har råd og derfor ikke kan drage nytte af det, eller fordi man må spare på noget andet eller tage et lån for at for råd.

Til sidst har vi udgiften til forsikringer. Der er sygeforsikring i tilfælde af at du bliver syg, der er ansvarsforsikring i tilfælde af at du ødelægger andres ting, der er arbejdsskadeforsikring i tilfælde af at du kommer til skade på arbejdet, og mange andre alt efter hvilken slags virksomhed du driver. Udgifterne til forsikring kan komme bag på såvel normale mennesker som iværksættere, men det er nu engang en bedre udgift end de alternative uforudsete udgifter, der kan dukke op, hvis man sparer forsikringerne væk.

Der er mange flere udgifter som iværksætter, men regnskab og revisor, og alverdens andre faste udgifter samt engangsudgifter i starten, anses som håndterbare, når man er klar til at tage det næste skridt. Problemerne opstår, når man ikke tager højde for de ekstra udgifter, skridtet videre medfører, men forhåbentlig kan de her tre typiske udgifter give dig den viden, du har brug for for at undgå at falde i den fælde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *